دانشجویان زیادی از سراسر جهان، سالانه برای تحصیل در خارج از کشور و پوزیشنهای دانشگاهی موجود در دانشگاههای برتر جهان اقدام میکنند. به فرآیند فرستادن مدارک برای این دانشگاهها، مصاحبه با اساتید و پرداخت هزینه های مورد نیاز هر دانشگاه برای تایید پذیرش، اپلای میگویند. برای فرستادن درخواست ادامه تحصیل (اپلای) به دانشگاههای خارج از کشور، باید ابتدا در سایت دانشگاه مورد نظر یک حساب کاربری ایجاد کرد تا بتوان مدارک مورد نیاز از جمله مدارک تحصیلی، رزومه، انگیزهنامه و.. را در آن بارگذاری کرد. پس از این بارگذاری، برای اینکه دانشگاه مقصد مدارک شما را بررسی کند باید مبلغی را به عنوان هزینه این بررسی بپردازید که در واقع همان هزینه درخواست ادامه تحصیل یا اپلیکیشن فی (Application Fee) بوده و برای دانشگاههای امریکا و کانادا، این مبلغ بین 60 تا 100 دلار متغیر است. توجه نمایید این هزینه، متفاوت از هزینه شهریه ترمی(tuition fee ) است که در بعضی رشته ها پرداخت می شود.
برای نشان دادن نحوه انجام موارد فوق، دانشگاه Concordia در ایالت مونترال کانادا به عنوان نمونه انتخاب شده تا با روند این ایجاد حساب کاربری برای Apply آشنا شوید. پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه های خارج از کشور- دانشگاه کنکوردیای ایالت مونترال کانادا
ابتدا از این لینک وارد صفحه ایجاد Netname شوید و با انتخاب گزینههای مورد نظر به صفحات بعدی رفته و Nename و Password خود را از این سایت دریافت نمایید:
سپس در صفحه اول سایت دانشگاه با انتخاب گزینه MyConcordia از نوار بالا با صفحه زیر مواجه میشوید:
با وارد کردن Netname و Password دریافتی، وارد منوی درخواست پذیرش (Admission) میشوید.
سپس مطابق شکلهای زیر به ترتیب پس از ایجاد فولدر Application for Admission فرمها را پر کرده و اطلاعات شخصی، ایمیل، آدرسهای پستی و شمارههای تماس، نام اساتید، موارد چاپ شده نظیر مقالات و پروژههای انجام شده، مدارک و ریز نمرات و ... را آپلود کنید:
و در انتها با تحویل تمامی مدارک و قبول موارد مطرح شده در Terms & Conditions وارد صفحه پرداخت Application Fee میشوید:
در فرآیند اپلای (Apply) آخرین مرحله و طبیعتا مهمترین مرحله آن پرداخت اپلیکیشن فی (Application Fee) است. با وجود اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از دانشگاههای سراسر دنیا به خصوص دانشگاههای امریکای شمالی در بسیاری از رشتهها از دانشجویان خود هزینهای بابت تحصیل دریافت نمیکنند و اصطلاحا آنها را بورسیه میکنند، اما پرداخت اپلیکیشن فی (Application Fee) به این دانشگاهها جهت دریافت پذیرش امری ضروری بوده و پرداخت این هزینه معمولا از طریق کارت اعتباری بین المللی (ویزا کارت یا مستر کارت) و همینطور از طریق حساب PayPal امکانپذیر است.
نکات مهم در تکمیل و ارسال اپلیکیشن فی دانشگاه های خارج از کشور
# پرداخت اپلیکیشن فی صرفا جهت بررسی درخواست شما توسط دانشگاه مورد نظر بوده و پذیرش اپلای شما را تضمین نمیکند.
# توجه داشته باشید که هزینه Application Fee در مورد اکثر دانشگاهها، به صورت غیر قابل بازگشت (Non-Refundable) بوده و در صورت عدم پذیرش شما از سوی دانشگاه مورد نظر، مبلغ پرداخت شده به شما باز نمیگردد.
# معمولا پس از پرداخت هزینه اپلیکشن فی، این امکان وجود دارد که اپلیکیشن خود را مجددا بررسی و سپس آن را ارسال (Submit) نمایید. بنابراین توصیه می نماییم پس از پرداخت Application Fee یک بار اطلاعات تکمیل شده خود را مرور نمایید و سپس آن را سابمیت کنید. به این نکته توجه داشته باشید که معمولا پس از ارسال اپلیکیشن امکان تغییر اطلاعات آن وجود ندارد.
# همه دانشگاهها یک تاریخ را به عنوان ددلاین (Deadline) جهت ارسال (Submit) اپلیکیشن متقاضیان تعیین میکنند. زمانDeadline معمولا راس ساعت 12 شب تاریخ اعلام شده (به وقت محلی) پایان مییابد. توصیه اکید ما این است که اپلیکیشن خود را حداقل دو روز قبل از زمان ددلاین ارسال نمایید.
نحوه پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه کنکوردیا
همانطور که اشاره شد، این پرداختها از طریق کارتهای اعتباری بینالمللی و همچنین از طریق PayPal امکان پذیر است. برای انجام پرداخت هزینههای خود می توانید از کارت های تهران کردیت کارت استفاده کنید و یا در صورتی که قصد خرید کارت ارزی ندارید و میخواهید برای پرداخت هزینههای خود اقدام کنید، میتوانید به صورت آنلاین در سایت تهران کردیت کارت، درخواست پرداخت آنلاین ارزی انجام دهید تا در اسرع وقت و توسط همکاران برایتان انجام گیرد.